Preach and Pray with Linda Honing

Preach and Pray with Linda Honing

Linda Honing is 42 jaar oud, woont in IJsselstein en komt al twee jaar in City Life Church Utrecht  (CLC). Ze is ruim 22 jaar getrouwd en heeft vier kinderen, drie dochters en één zoontje van 22, 20, 17 en 4 jaar oud. Ik stelde haar zeven vragen over haar keuze om naar zo’n moderne kerk te gaan. 

Linda, ging jij toen je nog een klein meisje was al naar de kerk?
“Ik ging als klein meisje al met mijn ouders mee naar de kerk. We kwamen, voor toen, in een moderne kerk. Volgens mij heet dat nu een charismatisch evangelische kerk. Maar als ik er nu naar terugkijk vind ik het behoorlijk gematigd. Maar ja ik ben dan ook al héél oud.”

Je komt nu ruim twee jaar in CLC, waarom nu pas?
“Hiervoor heb ik ongeveer vijf jaar in een kerk in IJsselstein gezeten, maar deze kerk was te gematigd voor mij en mijn familie, dus zijn we een andere kerk gaan zoeken. Wij wilden het liefst helemaal los gaan, maar in onze vorige kerk werden we dan vreemd aangekeken. Daarnaast wilden wij, met nog een groepje anderen, heel graag moderniseren, maar dat ging voor ons te langzaam. We hebben toen besloten om een andere kerk te zoeken.”

Linda zocht samen met haar man, via internet, naar een moderne kerk in de omgeving Utrecht en kwam toen terecht op de webiste van CLC Utrecht. “We waren zo enthousiast dat we eigenlijk nergens anders zijn gaan kijken. We kunnen hier helemaal ons zelf zijn en hebben het onwijs naar ons zin.”

Wat vind je zo geweldig aan een moderne kerk, zoals CLC Utrecht?
“Bij mij thuis willen we allemaal heel graag ons zelf zijn en dat kunnen we in zo’n kerk. We worden niet gek aangekeken als we springen tijdens een worshipnummer of uit volle borst meezingen, want iedereen doet dat! Daarnaast hou ik echt van de muziek die gedraaid wordt in CLC. Heerlijk die beat die onder de nummers zit.”

Hoe actief ben je in de kerk?
“Ik ben behoorlijk actief. Zo zit ik in het ‘Kidsteam’, het ‘Sisterhoodteam’ en leid ik samen met mijn man het cateringteam. In het Kidsteam ben ik preteens leidster. Ik leid één keer in de vier weken de pre teens in de kinderdienst. Het Sisterhoodteam is een team dat zich inzet voor alle vrouwen in de kerk en daarbuiten. Wij organiseren bijvoorbeeld gezellige high tea’s of evenementen waar vrouwen compleet in de watten worden gelegd. En waarschijnlijk zal ik er nog wel meer taken hebben, maar die ben ik nu even vergeten.”

Wat vind je leukste op zondag?
“Ik ben altijd heel erg benieuwd naar de preek van onze voorganger. We hadden de afgelopen periode een erg interessant thema genaamd ‘Enemies of the Heart’. Dit ging over vijanden die je hart kan hebben, zoals boosheid of jaloezie. Ik probeer de preek altijd tot mezelf te betrekken: wat kan ik met deze woorden of hoe kan ik mijn gedrag hierop aanpassen? Ook het kletsen, tijdens de koffie, vind ik altijd een feestje.”

Je hebt drie dochters en één zoontje gaan zij ook naar CLC Utrecht?
“Drie van mijn vier kinderen gaan naar CLC. Mijn oudste dochter is op het moment op zoek naar een kerk die goed bij haar en haar vriend past. Mijn andere twee dochters gaan wekelijks naar CLC en zijn misschien nog wel actiever in de kerk dan ik. Mijn zoontje is pas vier jaar oud, dus die heeft nog niet veel te kiezen, maar als hij net zo oud is als mijn dochters heeft hij absoluut zijn eigen keuze!”

En tot slot: wat zijn jouw dromen voor CLC Utrecht?
“Het lijkt me ontzettend tof om met CLC naar twee of meer diensten per zondag te gaan. Hiervoor zijn we met z’n allen voor aan het bidden. Daarnaast hoop ik echt dat CLC en alle andere kerken een grote stem krijgen in Utrecht en omgeving.”

 

Het artikel Preach and Pray with… is een terugkerend item op mijn weblog. Iedere keer heeft het item een ander onderwerp. Het kan gaan over: uitgaan, scheiding, homoseksualiteit, familie, de moderne kerk etc. Het zullen altijd zeven vragen zijn, omdat 7 een heilig en veelvoorkomend cijfer in de Bijbel is. Heb jij een leuke suggestie of een interessant onderwerp? Laat het me weten via een reactie onder dit bericht of stuur een mailtje. Alvast bedankt! 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *